គួរចៀសវាងអាហារខ្លះដើម្បីក្លិនខ្លួនអ្នក
ពិតមែនតែអាហារគ្រឿងបរិភោគសម្រាប់ចម្អែកតែក្រពះបំពេញនិងបំបាត់នូវសេចក្តីស្រេកឃ្លាន ហើយវាលេបចូលទៅក្នុងក្រពះពោះវៀនបាត់ៗក៍ដោយ។
ប៉ុន្តែឥទ្ធិពលរបស់វាមិនបានសាបសូន្យទៅតាមរូបរាងរបស់វាឡើយវានៅតែ បង្កឲ្យមានផលវិបាកខ្លះៗដល់បរិយាកាសខាងក្រៅជាពិសេសគឺក្លិនរបស់វាតែម្តង។ ក្លិនរបស់វានេះបានសាយភាយមកខាងក្រៅតាមរយៈញើសខ្យល់អាក្រក់គឺផោមនេះឯង។ រូបភាពទាំងនេះធ្វើឲ្យយើងខ្មាស់អៀនមិត្ត ប្រុសស្រីក្នុង
កណ្តាលជំនុំចំណោមយ៉ាងខ្លាំង ជាពិសេសគឺក្លិនផោមតែម្តង។
តើម្ហូបអាហារប្រភេទណាគួរតែយើងចៀសវាងនោះ?
ម្ហូបទាំងនោះមានដូចជា៖
ស្នំ ខ្ទឹម ទូរេន ប៊ឺ ប៉ុកល្ហុង អាហារញាំ ម្ទេសជាដើម ។
ពពួកអាហារទាំងនេះមានរស់ជាតិខ្លាំង
បង្កឲ្យមានសំណើមខ្ពស់ខ្លាំង និងឲ្យមាន កកើតបាក់តេរីលូតលាស់បានល្អទៀតផង ។
ជាងនេះទៅទៀតក្លិនខ្លួនយើង មានក្លិនតិចតួចវាបណ្តាលឲ្យក្លិនខ្លាំង
ធ្វើឲ្យវាមានក្លិនឆួលឡើង មិនអាចទ្រាំនឹង ក្លិននោះបាន។